CNVC - Cheile Gradistei

Cheile Gradistei, 10 apr. - 11 apr. 2021


  Clasamente 2021
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Hora câștiga Trofeul Râșnov. Răduţ și Zaberca completează podiumul.

Data: 26 Aprilie 2015 / Coasta

Trofeul Râșnov, prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă 2015, a oferit un adevărat show automobilistic. Un traseul clasic pentru cursele din România, Valea Cetăţii a atras nu mai puţin de 77 de concurenţi la start, iar frumoasele mașini și vremea deosebit de plăcută au făcut că spectatorii să fie prezenţi în număr foarte mare pe marginea probei.


 
Lucien Hora a confirmat așteptările, câștigând Trofeul Râșnov Serus Total. La volanul unui monopost Lola B99/50, pilotul reșiţean a fost cel mai rapid atât în antrenamentele de sâmbătă cât și în ambele manșe de concurs de duminică. Dificultăţile financiare pun sub semnul întrebării participarea lui Hora în celelalte runde ale campionatului."Aș dori să le mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit să ajungem aici și să câștig." a spus Lucien Hora la finalul cursei. "Mă bucur pentru victorie și sper să mai prindem măcar o etapă în acest sezon. Le doresc baftă celorlalţi concurenţi și fie ca cel mai bun să câștige!" a adăugat multiplul campion naţional.
 
Al doilea loc pe podiumul clasamentului OPEN și primul în grupa H i-a revenit lui Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer EVO IX), în urma unui frumos duel cu Ovidiu Zaberca. Răduţ a fost mai rapid decât Zaberca (Mitsubishi Lancer EVO 8.5) pe ambele urcări ale concursului, diferenţa cumulată dintre cei doi fiind de aproape o secundă și jumătate. Cei doi au impresionat prin rezultatele obţinute, fiind alături de Hora singurii care au urcat cei 4 km ai traseului în mai puţin de 2 minute. Iar acest lucru l-au reușit în toate manșele de antrenamente și de concurs. "Întotdeauna mi-a plăcut Râsnovul și celelalte trasee din zona Brașovului." a declarat Lucian Răduţ. "A fost foarte greu dar sunt bucuros, pentru că nici nu speram la acest rezultat." a adăugat câștigătorul grupei H.

Ultima poziţie pe podiumul "de la H" a obţinut-o Paul Andronic (Mitsubishi Lancer EVO IX), care a încheiat în faţa lui Armando Battocchi (Ferrari 458 Challenge), Cornel Gardean (Subaru Impreza) și a lui Dan Prepeliţă (Audi RS4). Andrei Cașcaval (Subaru Impreza) a câștigat grupa N, devansându-i pe Călin Manitiu (Subaru Impreza) și pe pilotul de raliuri Manu Mihalache (Mitsubishi Lancer EVO IX). Un al pilot al Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, Sebastian Barbu, a fost împiedicat să participe în concurs de problemele tehnice al cutiei de viteze, deși avusese cele mai bune rezultate ale grupei N pana în acel moment. 
 
Localnicul Liviu Savu (Mitsubishi Lancer EVO IX) și-a trecut în cont prima victorie a anului la grupa A.  George Creţu, cel care a impresionat pe urcarile precedente a avut probleme tehnice în manșa secundă de concurs și a încheiat pe un dezamăgitor loc șapte în clasamentul grupei A. Alături de Savu, pe podium au mai urcat Ciprian Ciobotaru (Mitsubishi Lancer EVO IX) și Radu Ortelecan (Mitsubishi Lancer EVO VI).
 
Întrecerea râșnoveană a avut pe lista de înscrieri și câteva bijuterii clasice. Alfa Romeo Alfetta GTV pilotată de Cătălin Cedric Ghigea a fost cea mai rapidă "istorică". Eduard Tontsch a terminat pe doi iar Lorincz Borbely pe trei în această categorie, ambii pilotând câte un BMW 2002. Rally Dream Team a câștigat primul loc în clasamentul echipelor, în faţă celor de la ACM Sport și Autotehnica. 
 
Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop este programată să se desfășoare la Albă Iulia în perioadă 23-24 mai.

Trofeul Râșnov a fost susţinut de partenerii principali ai evenimentului, Total Lubricants România și SERUS - Reprezentant autorizat Dacia, Renault, Nissan. Partenerii evenimentului: ProX, DMS Drinks, Silnef Security, Olmedo, Masita. Consiliul Local și Primăria Râșnov sunt parteneri oficiali iar Dunlop România, partener asociat.
 
Trofeul Râșnov a fost organizat de Auto Blic sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv și s-a desfășurat cu sprijinul Poliţiei Rutiere Brașov, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Brașov și al Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brașov.
 
Parteneri media: autorally.ro, Kiss FM, Zile și Nopţi

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri