CNRB/CNRBM - Raliul Sibiului (1,2)

Sibiu, 15 iul. - 16 iul. 2022
www.raliul-sibiului.ro/


  Suntem pe Facebook

Danube Delta Rally - A treia victorie din sezon pentru Simone Tempestini

Data: 06 Iunie 2015 / Raliuri

Simone Tempestini isi mentine invincibilitatea din Campionatul National de Raliuri Dunlop, castigand a treia etapa din tot atatea disputate in sezon si obtinand primul succes in Danube Delta Rally. Pilotul NRA si-a trecut in cont noua victorii de proba in etapa tulceana, din totalul de 11, spulberand orice dubii ca ar fi putut fi depasit si incheie cu un avans de doua minute in fata unui alt Ford Fiesta R5 inscris de Napoca Rally Academy, cel pilotat de Bogdan Marisca. Gergo Szabo este al treilea in competitia nationala, in timp ce Rashid Al-Ketbi si Dan Girtofan completeaza podiumul ERT, in spatele lui Tempestini.

Intrecerea cu sediul la Tulcea a fost una fara istoric in privinta pozitiei de lider, Simone Tempestini luand un avans solid inca din prima proba speciala, pe care il ducea la un minut pana la finalul zilei de debut. Nici ziua secunda nu a decurs diferit, in ciuda victoriei lui Bogdan Marisca din prima proba, lucrurile aveau in curand sa intre pe acelasi fagas, cu Simone atacand si castigand fiecare din cele cinci probe ramase, pentru a ajunge la final cu un avans de doua minute.

Bogdan Marisca arata ca s-a acomodat foarte rapid cu Fiesta R5, o masina despre care se spune ca este facil de invatat si se lupta de la egal la egal cu vicecampionul Keleti, care are un bagaj de experienta de un sezon cu masina construita de M-Sport. Dupa un debut senzational in ziua secunda, in care cei doi clujeni au fost la egalitate perfecta atat dupa prima, cat si dupa cea de-a doua proba (!), Keleti a fost cel care a cedat. Pilotul BCR Leasing a lovit masina pe interiorul unui viraj, rupand un brat al suspensiei, iar Marisca si-a continuat drumul spre cel mai bun rezultat din ultimii doi ani, care il aduce pe locul doi la general.

Gergo Szabo a avut si el un raliu bun cu vechiul Evo IX, in pleiada de masini performante ale momentului si incheie pe locul al treilea, la jumatate de minut in spatele lui Marisca si in fata lui Dan Girtofan, cel care rateaza podiumul national, dar se consoleaza, la fel ca si la Arad, cu locul trei in ERT.

Sebi Barbu este al cincilea, in fata castigatorului clasei 3, Manu Mihalache, cel care s-a impus cu jumatate de minut in fata lui Rares Tomita. Marco Tempestini, cel care urcase pana pe sase, dupa ce a inceput raliul cu o penalizare de 1'40", incheie intrecerea la fel de ghinionist, problemele la evacuare demarand un incendiu la Fiesta sa R5. Desi au reusit sa stinga focul, Marco si navigatorul sau, Toni Avram, s-au vazut nevoiti sa abandoneze inainte de ultima proba speciala.

Raul Badiu a avut o cursa linistita spre victoria la doua roti motrice, dupa abandonul principalului sau adversar, Adi Raspopa, in speciala a doua. Sibianul a inceput insa in forta intrecerea, semnand al saselea timp in conditiile dificile din prima proba, unde a depasit multe masini cu tractiune integrala.

Adrian Diaconescu
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri