WRC - Rally New Zealand

Noua Zeelanda, 03 sep. - 06 sep. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

92 de echipaje inscrise la a patra etapa WRC, Turul Corsicii

Data: 17 Martie 2018 / World Rally Championship

Dupa o trecere prim America de Sud, pentru desfasurarea Raliului Mexicului, Campionatul Mondial de Raliuri revine in Europa. Programat pentru 5-8 aprilie, Turul Corsicii beneficiaza de o participare masiva, 92 de echipaje urmand sa se lupte pe asfaltul francez pentru cei mai buni timpi.

Nu este o noutate ca Turul Corsicii atrage multi concurenti, editia din 2017 avand cei mai multi inscrisi din intregul calendar competitional WRC. Din cele 92 de masini aflate la startul din acest an, 11 vor apartine categoriei WRC, 12 vor puncta in WRC 2 iar 14 in Junior WRC.

Alaturi de pilotii de baza, Sebastien Ogier si Elfyn Evans, in cadrul echipei M-Sport revine Bryan Bouffier, cel care a mai luat startul la volanul unui Ford Fiesta WRC in Raliul Monte Carlo. Hyundai si Toyota vor avea la startul din COrsica tot cate trei masini. Daca la Toyota este stiuta garnitura pentru intregul sezon, Hyundai ii va oferi a treia masina, la fel ca in Mexic, lui Dani Sordo. Bineinteles celelalte doua masini vor fi pilotate de catre Thierry Neuville si Andreas Mikkelsen. Citroen va concura cu doar doua masini, la volanele carora se vor afla Kris Meeke si Sebastien Loeb. Asadar, Craig Breen va sta din nou pe margine.

Pontus Tidemand va lipsi din categoria WRC2 insa pentru primul loc se vor lupta Jan Kopecky, Takamoto Katsuta si Stephane Lefebvre. Acesta din urma, alaturi de Yoann Bonato, vor pilota in premiera in WRC noul model Citroen C3 WRC.

In total, lista de inscrieri cuprinde 25 de nationalitati diferite, Franta fiind reprezentata de 54 de echipaje.   

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri